Dozy, Beaky, Mick & Tich


Dozy, Beaky, Mick en Tich te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDe band met die moeilijk uitspreekbare naam begint in de jaren zestig als Dave Dee & The Bostons in Salisbury.
Net als een aantal andere Engelse bands, spelen zij in Hamburg in duistere cafés om hun spel te verbeteren.
'Bend It' en 'Legend of Xanadu' zijn hun grote hits in Nederland.
In 1969 gaan ze uit elkaar.

Dozy, Beaky, Mick en Tich te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlVanaf 1961 trad de groep onder verschillende namen op, waarvan de voorlaatste 'Dave Dee and The Bostons' was.
In Duitsland (Star Club) en Engeland traden ze op, maar succes bleef vooralsnog uit, totdat ze in de zomer van 1964 optraden als 'supporting act' van de Honeycombs.
Zij zagen een optreden van Dave Dee & The Bostons en waren razend enthousiast met als gevolg een platencontract.
Met hun eerste hit You make it move scoorden ze eind 1965 een bescheiden notering echter de periode 1966-1968 werd echter heel succesvol.
Hits als Bend it, Save me, Okay, Zabadak, The legend Of Xanadu en Last night in Soho bereikten allemaal de Britse top 10. In de Verenigde Staten kwam de groep weliswaar niet van de grond, maar in Duitsland waren ze op enig moment zelfs populairder dan de Beatles.

Dozy, Beaky, Mick en Tich te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlHun andere Britse top 10 hits waren 'Hideaway', 'Hold Tight!', 'Bend It!', 'Save Me', 'Touch Me, Touch Me', 'Okay!', 'Zabadak!' en 'Last Night in Soho'. 
'Bend It!' was in Europa een grote hit met een nummer één positie in de Duitse hitlijsten.

In de VS werd het nummer door veel radiostations geboycot, dit vanwege het feit dat de Amerikanen de tekst van het nummer nogal suggestief vonden.
Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich deden het in andere landen erg goed, ze behaalden bijvoorbeeld de Australische top 10 met 'Hold Tight!', 'Bend It!', 'Zabadak!' en 'The Legend of Xanadu'.
In september 1969 verliet Dave Dee de groep en probeerde het met een solocarrière. Alleen zijn single My woman's man uit 1970 kreeg enige aandacht.
In datzelfde jaar scoorden Dozy, Beaky, Mick & Tich als DBM&T met Tonight today nog een laatste hit.
In 1972 ging de groep uit elkaar.

De band maakte in de jaren tachtig een doorstart als oldies-act en trad nog regelmatig op.
Zo zouden zij op december 2008 optreden in het Sportpaleis in Antwerpen.
Echter, vlak voor het vertrek op een Londens vliegveld werd Dave Dee onwel en werd direct naar een ziekenhuis vervoerd.
De overige bandleden traden wel op en de afwezige Dave Dee kreeg er een staande ovatie.
Dave Dee (67) overleed op 9 januari 2009.
Tot op de dag van vandaag spelen zijn nog steeds met heel veel success, door velen worden zij gezien als een van de betere acts in het 60’s circuit.

 

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl