Mike Penders Searchers


Mike Penders Searchers te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlThe Searchers uit Liverpool stonden parallel aan bands als bijvoorbeeld The Beatles en Gerry & the Pacemakers.
Met hun muziek ontwikkelde zij uiteindelijk als Merseybeat (ook wel Liverpoolsound) die de wereld zou veroveren.

The Searchers stond onder de leiding van zanger Mike Pender, die in 1960 mede aan de basis lag van het ontstaan van de groep.
In de eerste instantie deden ze een tijdje dienst als begeleidingsgroep van zanger Johnny Sandon maar speelden zich na een snel als band zelf in de kijker.
Mede hun trip naar Hamburg, in het kielzog van enkele Merseybeat bands, had daar een groot aandeel in.

Mike Penders Searchers te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlZe belandden daar in The Star Club, net als The Beatles, waar ze zo goed in de smaak vielen dat ze in Duitsland enkele songs mochten uitbrengen.
Daar hadden ze hun repertoire ze zodanig uitgebreid dat ze gerust naar Engeland konden terugkeren.

Na The Beatles zijn The Searchers de belangrijkste exponenten van de Liverpoolse Merseybeat die in het begin van de jaren zestig de popmuziek een nieuwe wending gaf.
Ofschoon The Beatles in feite de voorlopers waren van de Liverpoolbands, waren het The Searchers die als eerste van die lichting doorbraken in Nederland.

Mike Penders Searchers te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlHun eerste grote hit scoorden ze in juni '63 met 'Sweets For My Sweet", de eerste Merseybeatsong die de Nederlandse hitparade beklom, gevolgd door 'Sugar And Spice" (oktober '63).
De eerste miljoenenverkoop haalden The Searchers begin '64 met "Needles And Pins.
Na "Needles And Pins" nam Mike Pender de leadzang over van Tony Jackson.
De typische kenmerken van The Searchers, zwevende vocale harmonieën en tintelende gitaarpartijen, werden erdoor versterkt en nieuwe hits volgden: o.a. "Don't Throw Your Love Away" (april '64), 'When You Walk Into The Room" (september '64), "Goodbye My Love'' (februari`65) en "Take it Or Leave lt" (april '66).

Mike Penders Searchers te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlNiet alleen Europa lag aan hun voeten ook de Amerikanen waren dol op The Searchers.
In de lente van 1964 stonden ze met maar liefst vier singles in de Amerikaanse top honderd:  ’Sugar and spice’, Ain’t that just like me’, ‘ Needles and pins’ en ‘ Don’t throw your love away’.
Op het einde van 1966 mochten ze al dertien Amerikaanse hits en 20 Engelse hits op hun palmares schrijven.
Want wie herinner je deze niet; "When You Walk in the Room", "Sweets for My Sweet", "Sugar and Spice", "Don't Throw Your Love Away", "What Have They Done to the Rain", "Goodbye My Love", "Take Me For What I'm Worth" alle waren top 20 Hits inclusief een aantal nummer 1's.
Het is daarom geen wonder dat de meeste muziekfans The Searchers een van de meest succesvolle en belangrijke groepen vinden na de Beatles in de fantastische periode van popmuziek.

Na hun hitperiode zorgden The Searchers ook in de jaren zeventig en tachtig voor kwalitatief hoogstaande popmuziek.
In 1985 verliet Mike Pender The Searchers om zijn eigen groep te vormen.
ijn doel was, en is vandaag de dag nog steeds, om de fans het gevoel en de ‘sound’ van die al die hits uit de ‘sixties’ weer te laten beleven.
Want hoe je het went of keert, Mike Pender’s stem en zijn specifieke 12-snarige gitaar sound waren verantwoordelijk voor de vele hits die The Searchers in de 60er jaren hadden.

Mike Penders Searchers bestaan tot op de dag van vandaag en trekken nog steeds de hele wereld over.
Iedereen met een klein beetje gevoel voor de 60er jaren kent de hit “Needles & Pins” – een van de grootste hits die uit is gekomen in de grootste geschiedenis van popmuziek.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl