Southern Bluesrock Band


Southern Bluesrock Band boekt u bij www.kwekel-evenementen.nlBij het bereiken van zijn zestigste verjaardag besloot blues addict Johan Phillipsen om samen met zijn talrijke muzikale vrienden, nog een ultieme proeve van bekwaamheid af te geven in de vorm van een album met zijn “best of” songs.
Uit deze groep muzikale collega’s destilleerde zich na de eerste opnamesessies een clubje, die het muzikaal erg goed met elkaar konden vinden.
Niet geheel toevallig de oude kern van de, in 1988 opgerichte Southern Bluesrock Band, die in de negentiger jaren blues clubs en festivals onveilig maakten in binnen- en buitenland.
De “klik” werkte zo goed, dat men besloot de blauwe draad nog eens op te pikken.
De bandnaam lag voor de hand, The Southern Bluesrock Band.
Op het Hoeveblues Festival, oktober 2014, presenteerde deze “reissue” Southern Bluesrock Band, hierna te noemen SBRB, zich met bijzonder veel succes.

Southern Bluesrock Band’s  line-up:
First of all radiomaker bij Omroep Venray, Johan Phillipsen, initiator, oprichter en oud-member SBRB op zang en rhythm guitar, een liefhebber van blues(rock), Americana en West Coast pur sang.
In de basis van de SBRB rhythm tandem pompt Gerard Bastiaans op de vier laagste snaren. Gerard was medeoprichter van SBRB in 1988 en bleef in de “roary” ninetees, op enkele sabbaticals na, het fundament van SBRB, in 2014 herontdekt tijdens de Johan-sessies in Veulen.
De andere helft van de stabiele SBRB-basis wordt bezet door Marijn Vermeer op drums, in de tachtiger jaren semi-professioneel met NepTune, waarmee hij diverse bekende Nederlandse artiesten begeleidde.
Slide- en lead guitar wordt bezet door gitaarspecialist en –bouwer, “musical senior” Ley van den Beuken. Ley, reeds vanaf 1961 geďnspireerd door Engelse en Amerikaanse instrumentale gitaarbands.Southern Bluesrock Band boekt u bij www.kwekel-evenementen.nl

De “reissue” Southern Bluesrock Band zijn inspirerende gedreven vertolkers van het blues en bluesrock genre, waarbij improvisatie en muzikale vrijheid hoog in het vaandel staan.
Deze eigenschappen leidden vaak tot zeer verassende uitvoeringen van traditionals.
SBRB kan zich meten met de top in de Nederlandse blues scene.

Een optreden van SBRB mee beleven, geneest je van alle kwalen………….


Verder: live muziek, mobiele muziek, entertainment, straattheater, kindershows etc. verzorgd en aangeboden door Kwekel - Evenementen.nl.
Speciaal entertainment programma's voor senioren, ouderen, bejaardenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis, zorginstelling etc. op https://zorg-artiesten.nl

Daarnaast hebben wij vele mogelijkheden m.b.t. winkelcentrum activiteiten en  Sinterklaas en Kerstmis.
Ook voor artiesten in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl