The Black Albino's


Black Albino’s & Friends boekt u bij www.kwekel-evenementen.nlHet is allemaal begonnen in het begin van de jaren 60, toen sologitarist Joop van Heusden op een bovenkamertje aan de Haagse Wenckebachstraat samen met zanger Joop Jonkers (artiestennaam Dean Holley), Paul van der Voort Maarschalk (slaggitaar) en Martin de Roo (drums) de Haagse rockband ‘THE BLACK ALBINO’S’ oprichtten.

Omdat het haar en de kuif van Joop van Heusden opvallend blond was en de rest van de bandleden allemaal met grote zwarte kuiven door het leven gingen was de alles dekkende - en tevens zeer opvallende naam ‘THE BLACK ALBINO’S’ snel geboren.
The Black Albinos te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl
Instrumentaal gezien hadden ‘THE BLACK ALBINO’S’ een groot voorbeeld en dat was de begeleidingsgroep van CLIFF RICHARD, de ‘SHADOWS’ uit Engeland.
Daarnaast stonden ook nummers van de Amerikaanse groep THE VENTURES op het programma.
Voor het vocale gedeelte bleek BUDDY HOLLY de grote inspirator, maar uiteraard werden de liedjes van CLIFF RICHARD, ELVIS PRESLEY en andere bekenden uit die jaren ook niet ongemoeid gelaten.

Hun sterk samenspel gedurende anderhalf jaar werd in 1962 beloond met een platencontract voor het DELTA label van platenbaas Hans Kellerman wat resulteerde in een aantal singles.
Hun eerste single was ‘Shish Kebab’ maar door de tijd bleek de B-kant (St Louis Blues) de meest gewaarde bijdrage aan de Nederlandse popgeschiedenis.
De vondsten in het arrangement van ‘St. Louis Blues’, tezamen met de opvallende echo-installatie zorgde voor een zeer originele en pittige uitvoering.
The Black Albinos te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl
Halverwege het jaar 1963 viel de band in hun originele bezetting uiteen en hun reeds opgenomen derde single voor DELTA met de instrumentals ‘Greensleeves’ / ‘My Blue Heaven’ werd niet meer uitgebracht en bleef voorlopig op de plank liggen.

In 1964 verscheen de beat single ‘Shakin’All Over’ met als achterkant ‘High Heel Sneakers’ (op het HAVOC label).
De plaat sloeg goed aan en werd in diverse Europese landen en zelfs in Amerika uitgebracht. De ‘BLACK ALBINO’S’ werden daar echter (vanwege de ongebruikelijke naam) omgedoopt tot THE KINGBEATS.

The Black Albinos te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlBegin 1965 kwam de groep nog eenmaal instrumentaal in beeld met ‘Spanish Gypsy Dance’.
Na een zeer succesvolle periode viel medio 1966 het doek definitief voor ‘THE BLACK ALBINO’S’.

Echter……in 2004, na 42 jaar, kwamen de Black Albino’s in hun originele bezetting weer bij elkaar en het leek hen erg leuk om in 2005 als een soort ‘revival’ weer opnieuw in Den Haag te spelen.
Niemand van de originele bandleden woonde nog in Den Haag maar opnieuw optreden wilden wij maar op één locatie, namelijk in ‘La Gaité ‘.
Van dit optreden is een live registratie gemaakt en op de plaat gezet, waarbij als aardigheidje een DVD is toegevoegd met diverse opnamen ( SamSam Music CDHL 09100).
Hierop is Greensleeves, wat al die jaren op die plank was blijven liggen, alsnog te horen.

Nu; anno 2014 spelen The Black Albino's nog net zo enthousiast als in de roemruchte zestiger jaren toen de Engelse Rock & Roll op zijn hoogtepunt was.

Dorith & the Black Albino’s boekt u bij www.kwekel-evenementen.nlZangeres Dorith, ooit bij de Black Albina's (backingzangeressen van de Black Albino's), nam een aantal vocale songs voor haar rekening.
Dit beviel de band zo goed dat zij gastzangeres van de Albino’s werd en bij verschillende optredens opluistert met haar herkenbare, stevige geluid met de 'female' touch met nummers van o.a. Shocking Blue, Blondie en Wanda Jackson.

 


Discografie
The Black Albinos te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl  1962  : St. Louis Blues / Shish Kebab

- Ariola 10094 - Siingle
The Black Albinos te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl  1962  : Ghost Party / On The Sunny Side Of The Street

- Delta DS 1055 - Single
 
1965: Shakin’All Over / High Heel Sneakers

- HAVOC SH 102

Ook zijn er op het o.a. Rarity label en op het Sam Sam label diverse DVD's en CD's uitgebracht.


Verder: live muziek, mobiele muziek, entertainment, straattheater, kindershows etc. verzorgd en aangeboden door Kwekel - Evenementen.nl.
Speciaal entertainment programma's voor senioren, ouderen, bejaardenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis, zorginstelling etc. op https://zorg-artiesten.nl

Daarnaast hebben wij vele mogelijkheden m.b.t. winkelcentrum activiteiten en  Sinterklaas en Kerstmis.
Ook voor artiesten in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl