Crazy Cavan & The Rhythm Rockers


Crazy Cavan 'n' the Rhythm RockersBericht van Crazy Cavan 'n' the Rhythm Rockers

 

It with the deepest of sadness that I can confirm Cavan passed away on 15th February 2020.

All the words in the world can not express our sorrow.

Rest in peace Cav ...Lyndon, Terry, Mike, Graham ...Lou and Dick xxxx

CRAZY CAVAN, LIVE IN VERGEZE,2007.wmvMet de opkomst van de ‘Mersey’ groepen in het begin van de jaren 60, was de Rock ‘n’ Roll op een absoluut dieptepunt beland.
Juist in die tijd startte "Crazy" Cavan Grogan met zijn "Screamin' Count Dracula & the Vampires", samen met o.a. Lyndon Needs en Terry Walley.

Helaas was dit maar voor zeer korte tijd.
Crazy Cavan te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlAlhoewel ze het perfect naar hun zin hadden was er –vanwege hun jeugdige leeftijd- niemand in de band die een rijbewijs had dus optredens waren er nagenoeg niet.

In 1968 startten Cavan, Lyndon and Terry met nog twee andere muzikanten The Sundogs.
Binnen de korts mogelijke tijd speelden zij de lokale clubs ‘plat’ met de muziek die zij leuk vonden; Rock ‘n’Roll.
Crazy Cavan te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn 1970 kwam ook Mike Coffey bij de band en dit was tevens het begin van Crazy Cavan and the Rhythm Rockers".
De volgend jaren bouwden zij grote bekendheid op met hun eigen stijl, beďnvloed door rockabilly, rock 'n' roll en country muziek, samengevat; "crazy rhythm".
Eind 1973 had de band een enorme aanhang om zich heen verzameld met als gevolg de eerste single en EP op hun eigen label "Crazy Rhythm".
In 1976 tekende de band een platencontract met Charly Records.
Hun debuut album 'Crazy Rhythm' werd op verschillende labels gelijktijding uitgebracht in o.a. Engeland, Nederland, Spanje en Duitsland.
Crazy Cavan te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDit betekende de start van een indrukwekkende reeks van LP’s(ca 20) en singles (25).
Bijna al de LP’s zijn in een later stadium ook nog eens op CD uitgebracht.

Crazy Cavan & The Rhythm Rockers was zonder twijfel de band die de weg had vrijgemaakt voor de 1980's Rockabilly Revival met bands als Matchbox, The Jets, The Stray Cats en The Polecats, die allen hitnoteringen wisten te behalen.

Crazy Cavan 'n' The Rhythm Rockers zijn de echte legendes van de British Rock'n'Roll, zij brachten het ‘rebelse’ terug in de Rock ‘n’ Roll.
Zij waren –en zijn het nog steeds- een ‘cult’ band met een enorme aanhang in de Teddyboy scene.

The simple answer is no one can
" Rock Ya " like Crazy Cavan !!..

The legend continues......