John Frick Blues Band


John Frick Bluesband te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlThe John Frick Blues Band, heeft zijn thuisbasis in Den Haag.
Ze maken originele muziek die stevig ligt verankerd in de tradities van de  Blues en Rhythm & Blues.

John Frick Bluesband te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDe band is sterk beïnvloed door klassieke Blues-legendes, om als voorbeeld te noemen; Elmore James, Muddy Waters, Bo Diddley en Freddy King, ook hoor je de invloed van Amerikaanse en Britse blues gitaarhelden als Peter Green, Rory Gallagher en Jimmie Vaughan.
Ook al hoor je deze grote namen doorklinken in de grotendeels zelfgeschreven songs, de band heeft duidelijk een eigen sound en een originele benadering.
De band is dan ook niet in één hokje te plaatsen, een beetje swing, snufje rock’n’roll, een vleugje boogie op een stevige Chicago (slow)blues basis.
Met andere woorden, de mannen proberen de energie en de passie op te pakken die ze horen bij de muzikanten die hen inspireren.

Sinds de oprichting in 2011 heeft de band al op een groot aantal festivals en Bluescafé’s in Nederland en België gespeeld.
De John Frick Band treedt niet alleen met regelmaat op in Nederland en België, een hoogtepunt was de reis naar Zuid-Afrika waarin de band uitgenodigd werd op Afrika’s meest prestigieuze bluesfestival, The Table Mountain Blues Summit in Kaapstad, de geboorteplaats van John Frick.

Inmiddels heeft de band 3 CD-albums opgenomen die op het Blueshine record label zijn uitgebracht. Hun laatste CD “Urban Crossroads” is een gedegen en gevarieerd album met een mix van blues, swing en rock and roll en krijgt in de Bluespers goede recensies.


Verder: live muziek, mobiele muziek, entertainment, straattheater, kindershows etc. verzorgd en aangeboden door Kwekel - Evenementen.nl.
Speciaal entertainment programma's voor senioren, ouderen, bejaardenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis, zorginstelling etc. op https://zorg-artiesten.nl

Daarnaast hebben wij vele mogelijkheden m.b.t. winkelcentrum activiteiten en  Sinterklaas en Kerstmis.
Ook voor artiesten in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl