Jumping Jewels Revival


Junping Jewels Revival te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlNaar aanleiding van een act voor de Dutch Instrumental Guitar Club, onderdeel van World Wide Shadows Music, hebben de leden zoveel positieve reacties ontvangen dat ze daarna hebben besloten om deze act voort te zetten onder bezielende leiding van Hans van Eijk, leadgitarist van de originele Jumping Jewels.
Sinds 2011 is de band weer helemaal terug van weggeweest!

Onder de naam “Jumping Jewels Revival Band” speelt de band het repertoire uit de vroegere succes periode uitgevoerd in de bekende en vertrouwde Jewels stijl.
Junping Jewels Revival te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlMet Hans van Eijk als frontman en “oorspronkelijke Jewel” op lead guitar, Peter de Vos op rhythm guitar, Paul Selier op bass guitar en Henk Doove op drums  heeft de groep een uitgelezen bezetting die de unieke sound van de gitaar muziek uit de 60-er jaren weer laat herleven.

Naast bekende stukken zoals “Irish Wasserwoman” , “Dakota” en “Jumping Can Can” etc. komt de Jumping Jewels Revival Band ook met volledig nieuw materiaal, uitgevoerd in de bekende en vertrouwde Jewels stijl.
Duidelijk is dat liefhebbers van gitaar muziek aan hun trekken komen bij een optreden van the “Jumping Jewels Revival Band”!


Junping Jewels Revival te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDe Haagse gitaargroep The Jumping Jewels was gebaseerd op de sound van The Shadows.
Vooral ook door toedoen van hun manager Herman Batelaan wist de groep met zijn professionele aanpak een internationale status te bereiken.

In 1961 scoorde de groep een no.1 hit met Wheels (die plaats moesten zij delen met de originele Amerikaanse uitvoerders The String-A-Longs en een cover van het orkest van Billy Vaughn).

De bezetting bestond uit Hans van Eijk (sologitaar), Tjibbe Veelo (slaggitaar), Joop Oonk (basgitaar) en Frits Tamminga (drums). De laatste werd in 1963 vervangen door Cees Kranenburg jr.

Junping Jewels Revival te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlMet hun zanger Johnny Lion (Jan van Leeuwarden) hadden zij in de periode 1961-1965 een enorm groot succes in Nederland. In de zalen speelden zich vaak wilde taferelen af met hysterische fans.

Als eerste Nederlandse Nederrock band werden van zowel Johnny Lion als van The Jumping Jewels in 1963 LP's op de platenmarkt uitgebracht.
Vele hits zoals Outlaw, Africa, Rumble,  Irish Washerwoman, Istanbul, Dakota en Guitar Tango volgen elkaar in rap tempo op.
Platen van The Jumping Jewels werden uitgebracht in België, Duitsland, Frankrijk, Japan, Maleisië, Singapore en Peru.
Junping Jewels Revival te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn Peru stonden ze op 26-09-1964 met een instrumentale cover van de Beatles song I Saw Her Standing There op de 1e plaats van de hitparade. (bron: Billboard - Hits of the World.
In 1964 maakten Johnny Lion & The Jumping Jewels een succesvolle trip naar Maleisië en Singapore.
In 1965 kregen ze een langlopend contract voor optredens in Circus Toni Boltini.

Johnny Lion scoorde zonder de Jumping Jewels zijn grote Nederlandstalige hit Sophietje.
Een breuk volgde en Johnny Lion ging samen met Rob de Nijs het circus in.

Junping Jewels Revival te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlThe Jumping Jewels wijzigden hun naam in the Jay Jays en ging na vervanging van sologitarist Hans van Eijk door Leo Bennink verder als beatgroep.

In 1974 kreeg lead gitarist Hans van Eijk, “Jumping Jewel” van het eerste uur, van platenmaatschappij Phonogram opdracht om weer onder de naam Jumping Jewels een nieuw studio album op te nemen om later in 1991 de single “Hot Samba” uit te brengen.
Na deze periode doet Hans van Eijk nog veel studio werk en brengt ook verschillende eigen cd’s uit.

In april 1992 komt het tot een reünie van de oorspronkelijke line-up van Johnny Lion & The Jumping Jewels. Tijdens een Goud Van Oud life-spektakel van Veronica weten zij, net als vroeger, de sfeer te doen herleven en het publiek enthousiast te maken voor hun muzikale hoogstandjes.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl