Kontiki 2.0


Kontiki boekt u bij www.kwekel-evenementen.nlDe historie van Kontiki begon in Rotterdam in de tweede helft van 1966 onder de naam The Outcasts ‘66.
De leden van het eerste uur, o.a. Frans en Arie speelden in het clubcircuit, net als vele bandjes in die tijd, de echte sixties muziek.
Hun bekendheid bleef maar groeien en in de volgende jaren speelden zij in vele dancings en nachtclubs door heel Zuid-Holland  waaronder de bekende Haagse nachtclub L´ Etoile.
De band is in dezelfde samenstelling blijven spelen tot 1970.

Kontiki boekt u bij www.kwekel-evenementen.nlNa een ‘rustperiode’ van circa dertien jaar kwamen de bandleden onder het genot van een drankje voor de grap weer eens bij elkaar om wat bij te kletsen.
Daar bleek dat iedereen er wel voor voelde weer eens ´iets´ samen te doen met muziek.
Er werd besloten een reünie te organiseren (in zaal Lommerrijk, 1983) waar maar liefst 700 ‘oude’ fans op af kwamen.
Door dit succes besloten zij onder een nieuwe naam, North ´84, door te gaan als amusementsorkest maar na een jaar of tien was de muzikale koek in dit circuit een beetje op en de band werd opgeheven.

Kontiki boekt u bij www.kwekel-evenementen.nlLang stil zitten was er niet bij en na rijp beraad ontstond er toch weer een plan.
Alle oorspronkelijke bandleden wilden eigenlijk niets liever dan lekker de muziek spelen die ze zelf mooi vonden in plaats van alleen te spelen wat anderen mooi vonden en zo gingen ze weer aan de slag met hun hobby; ditmaal als de band Kontiki.

Vanwege hun passie voor de muziek van The Shadows en andere gitaarmuziek uit de fifties en sixties kozen Frans en Arie louter muziek te maken met de nadruk op het Shadows repertoire, iets dat zij als geen ander kunnen.
Met hun originele Fender en Burns gitaren, Fender versterkers en andere instrumenten kopiëren ze feilloos het Shadows geluid van de vijftiger en zestiger jaren..
Vooral die befaamde sound brengt het publiek terug naar de beruchte jaren zestig van The Outcasts ‘66, nog altijd voor een belangrijk deel te danken aan de pure, zuivere klanken die het publiek even laat denken dat ze echt naar de Shadows staan te luisteren.

Kontiki boekt u bij www.kwekel-evenementen.nlDe originele bandleden Frans en Arie hebben drie ervaren muzikanten gevonden en daarmee Kontiki weer wind in de zeilen geblazen en met dubbele energie presenteren zij het nieuwe KONTIKI 2.0. in een nieuwe bezetting.

Frans, sologitaar (big sound) al vele jaren actief in diverse regionale topbands, Arie (elektrische) slaggitaar en zanger, heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en maakt nog steeds deel uit van de legendarische groep Renée and the Alligators.

Roy een ervaren drummer al vele jaren zeer actief in diverse bands, Ruud basgitaar, een geweldig musicus, was in de regio Dordrecht beroemd als lid van the Zipps, wat bij vele kenners respect afdwingt en Kees, akoestisch slaggitarist en zanger, ooit lid van de Eddysons en heeft op dansen na het gehele muziek vak doorlopen.
 

Dus aan ervaring geen gebrek.

Deze 5 Oldies hebben de smaak weer te pakken en willen alle aanwezigen hun jonge jaren laten herbeleven.
Natuurlijk blijft het repertoire niet beperkt tot The Shadows, want Kontiki presenteert tijdens hun optredens nog een heel scala aan aan hits uit de jaren zestig.

Verder: live muziek, mobiele muziek, entertainment, straattheater, kindershows etc. verzorgd en aangeboden door Kwekel - Evenementen.nl.
Speciaal entertainment programma's voor senioren, ouderen, bejaardenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis, zorginstelling etc. op https://zorg-artiesten.nl

Daarnaast hebben wij vele mogelijkheden m.b.t. winkelcentrum activiteiten en  Sinterklaas en Kerstmis.
Ook voor artiesten in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl