Leon Montana


Leon Montana country singer te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlZanger/entertainer Leon Montana heeft een voorliefde voor de countrymuziek, maar van alle markten thuis in zijn repertoire.
Country, maar ook Rock & Roll, de gevoelige songs uit de Fifties en Sixties, Evergreens en een lekker stukje Nederlandstalig.

Geboren aan de Veluwezoom in het dorpje Renkum, vanaf jonge leeftijd in de muziek, hoornblazen en slagwerk in de plaatselijke muziekkorpsen, zingen in het jeugdkoor en spelen op zijn mondharmonica.

Het serieuze werk begon rond zijn 18e jaar in diverse bands als drummer met backing vocals. Een paar jaar later heeft hij de gitaar opgepakt en de leadvocals.
Regelmatige bezoeken aan de USA vanwege zijn werk bracht de countrymuziek onder zijn aandacht hetgeen nu nog steeds een stevige basis vormt van zijn repertoire.
Hij heeft dan ook in eigen beheer twee country CD’s opgenomen in de USA en optredens mogen verzorgen in het mekka van de countrymuziek Nashville.
Inmiddels heeft hij ruime ervaring met het werken in zowel bands als het werken met orkestbanden.

Momenteel speelt Leon als gitarist/zanger in de Zoetermeerse countryband “Broken Wing” en verzorgt daarnaast ook solo optredens in de Country en andere muziekstijlen.