The Rubettes te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl

The Rubettes ( featuring Bill Hurd ) te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlNette maatpakken, witte petten en vooral hoge stemmen dat zijn The Rubettes.
Na onsterfelijk geworden te zijn door hun mega-hit 'Sugar Baby Love' in de zomer van 1974, bewezen de Rubettes meer in huis te hebben door wereldwijd zo’n 30 miljoen platen te verkopen.
‘Sugar Baby Love’ is zelfs uitgegroeid tot een echte klassieker.

The Rubettes te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn 1973 stelde het tekstschrijversteam van Wayne Bickerton en Tony Waddington de Britse band The Rubettes samen, ze kwamen tot dit besluit nadat hun op de doo-wop en jaren ’50 gebaseerde popsongs door een aantal al bestaande bands waren afgewezen.

De Rubettes kwamen in opkomst zo rond de tijd dat de glamrock periode op zijn eind liep.
De eerste single die ze uitbrachten – ‘Sugar Baby Love’ – werd gelijk een enorme hit en is tot op de dag van vandaag hun bekendste single.
De single behaalde in Engeland de eerste plaats in de hitlijst en ging aldaar ruim een half miljoen keer over de toonbank, wereldwijd ruim drie miljoen keer, waarvan twee miljoen alleen al in Frankrijk.
Iets wat geen andere Britse band ooit voor elkaar kreeg.
Ook in Nederland scoorde de band 5 top tien hits

The Rubettes te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlHalverwege de jaren ’70 hadden de Rubettes nog een aantal hits in Europa, waaronder ‘Tonight’, ‘Juke Box Jive’ en ‘I Can Do It’.
De groep bestond tot in 1979

In 1983 kwam de band weer bij elkaar om de in Duitsland in opkomst zijnde jaren ’70 revival te gaan verkennen.
Op 28 maart 2008 werd door de Duitse tv-zender RTL ‘Sugar Baby Love’ uitgeroepen tot de meest succesvolle “golden oldie” ooit.
In mei en juni van dat jaar waren de Rubettes onderdeel van de “Glitz Blitz & 70s Hitz” tournee door de U.K. tesamen met The Sweet en Showaddywaddy.
In juni 2009 speelde Bill Hurd’s Rubettes tijdens het East Kilbride ArtBurst Festival.

The Rubettes te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDe laatste jaren staat de formatie, met Rubettes’ oorspronkelijke medeoprichter Bill Hurd aan het roer en een scala van topklasse muzikanten, weer ruim in de belangstelling, niet in de laatste plaats dankzij de herleving van het "seventies"-gevoel en de vooral in Duitsland opgekomen Oldies-industrie.
Regelmatig verschijnen zij op tv en in vele clubs, festivals en gala’s over de gehele wereld, waar zij hun eigen, nostalgische geluid ten  gehore brengen.
Niet alleen voor de ‘oudere jongeren’ ook de jeugd weet het te waarderen.
Met enkele sublieme nieuwe songs, de klassieke hits en vele favorieten van de fans gaat deze band 'all out' om hun publiek te vermaken.

"Dit is de 21e eeuw Rock'n'Roll op z'n best – a la Rubettes!"


Attracties, acts, mobiele muziek, entertainment verzorgt en aangeboden door Kwekel - Evenementen.nl.

Naast uw extra klanten presentjes door het jaar heen, hebben wij uitgebreide mogelijkheden om de jaarlijks wederkerende feestdagen: Valentijnsdag, Carnaval, Pasen, Koningsdag, Moederdag, Vaderdag, Halloween, Sinterklaas en Kerstmis.
Ook voor artiesten in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl