Sarah Jory


Sarah Jory te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlVoor echte Country­muziek liefhebbers is Sarah Jory al lang een levende legende; voor anderen wordt zij steeds meer een begrip in deze muziekscène.

Zij heeft de Country and Western muziek een enorme impuls gegeven en meegewerkt aan de doorbraak van deze muzieksoort in Europa. Inmiddels is ze bekend tot ver buiten Europa en heeft ze faam gemaakt in de USA Japan en Australië. 
Vandaag de dag geldt zij als Europa's beste Country - Rock entertainers en wordt genoemd als één van de vijf beste Steelgitaristen ter wereld.

Sarah Jory te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlToen Sarah vier jaar was, ontdekte haar vader haar grote interesse voor de muziek en kocht voor haar een lapsteelgitaar. Sarah liet haar overige speelgoed voor wat het was, en bracht al haar tijd door met deze gitaar. Reeds een jaar later trad zij voor het eerst in het openbaar op en beleefde haar eerste succesje.

Haar ouders stonden volledig achter haar en steunden haar van alle kanten. Op negenjarige leeftijd werd ze lid van een Band en ging hiermee op tournee door Engeland. Dit was zelfs in het land van de Beatles zo sensationeel dat radio BBC een hele uitzending aan haar wijdde.
Sarah Jory te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDoch haar muzikale honger was hiermee niet gestild, Sarah wilde meer; ze ging zanglessen nemen en begeleidde zichzelf hierbij op steelgitaar.

In 1988 richtte Sarah Jory haar eigen Band op.
Met deze band ging ze regelmatig "overseas" om o.a. België en Nederland op te treden in en met veel succes.
Zo verscheen ze o.a. op het alom bekende "Floralia Festival" in het Brabantse Oosterhout.
Sedert die eerste keer is Sarah een regelmatig terugkerende, graag geziene gast op dit jaarlijkse festival.
Het leverde haar de bijnaam "The Floriala Flower of Oosterhout" op.

Met Van Morrison speelde ze van 2006 tot 2009 op zijn 'World tour', ook speelde op zijn albums ‘Keep It Simple’ en ‘Astral Weeks Live at the Hollywood Bowl’ en op de DVD ‘Astral Weeks Live at the Hollywood Bowl: The Concert Film’.
In 2009 trad ze op met de theatertour van de Essence of Ireland, een spectaculaire show over Ierse muziek en dansen.

Sinds 2013 maakt Sarah deel uit van Phil Mack & Keep it Country TV waarbij ze de verantwoordelijkheid kreeg voor haar eigen show ‘Sarah Jory’s Hot Picks’. De show van Keep it Country TV richt zich voornamelijk op nieuwe en nog niet gevestigde artiesten en bands uit Europa en de Verenigde Staten waarbij de nadruk ligt bij de favoriete ‘oldies’ maar uiteraard de ‘goodies’ voor een goede balans.

Er zijn vele plannen voor de toekomst.
Er zijn voorbereidingen gaande voor een grote tournee door Amerika en natuurlijk zal men de Sarah Jory Band weer op vele Europese Festivals tegenkomen.

 

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl