Streetrollers


Streetrollers; Kwekel Evenementen, Rock 'n' Roll, Sixties & CountryartiestenThe Streetrollers, een Zaanse formatie, zijn in 2002 opgericht door de twee neven Jerry en Stephen van der Hoeven.
Opgegroeid met de sound of the 60's door hun vaders, respectievelijk Jimmy en Eddie van der Hoeven, genoten destijds al bekendheid met hun band de Zaanse Indorock formatie The Rollers - is hun liefde voor deze muziek altijd gebleven.

Streetrollers; Kwekel Evenementen, Rock 'n' Roll, Sixties & CountryartiestenThe Streetrollers willen als 2e generatie van de Indorock de sound van de jaren 50’s /  '60 weer gestalte doen geven.
In die periode werd veel muziek gemaakt met elektrische gitaren, de tijd van de rock & roll, dus in eerste instantie terug naar de basis: 2 gitaren, bas en drums.
Voor de bas (en backings vocals) was de keuze al snel gevallen op Chris, die hiervoor ook al deel uitmaakte van de semi-akoestische formatie Vizcaya.
Na verloop van tijd kwamen zij toevalligerwijs in contact met Budy en vroegen hem te komen drummen, Budy was laaiend enthousiast en alhoewel zij elkaar alleen telefonisch hadden gesproken klikte het direct bij de eerste kennismaking.
Met z'n vieren willen zij graag hun doelstelling verwezenlijken.
Streetrollers; Kwekel Evenementen, Rock 'n' Roll, Sixties & CountryartiestenDe band is in de loop der jaren versterkt met Edu Peeters († 26.03.2019) en Jörgen van der Hoeven, en m.i.v. medio 2017 heeft Erlo van der Hoeven het stokje overgenomen van Jörgen.
Met ingang van mei 2019 is Aaron ("Erren") Meyer, als gevolg van het plots overlijden van zanger Edu Peeters, de nieuwe zanger van de band.
Erren was in het verleden al bij afwezigheid van Edu reeds de vaste stand-in.

Medio 2011 bestond de band precies 10 jaar. In het kader van dit 10-jarig jubileum heeft de band destijds hun CD "FINALLY...!!" uitgebracht. Inmiddels (mei 2018) heeft de band een 2e CD uitgebracht, getiteld "ROLL ON..!".

Streetrollers; Kwekel Evenementen, Rock 'n' Roll, Sixties & CountryartiestenDe band speelt jaren 50/60 covers van bands en artiesten als Elvis, Chuck Berry, the Kinks, Everly Brothers, Cliff Richard, Beatles, Chuck Berry, Sam Cooke en vele anderen uit deze periode! Daarnaast uiteraard ook enkele Indorock nummers... ;-) Brothers, Chuck Berry, Elvis Presley enz.

Hoewel de  band uit allemaal Indische jongens bestaat, is het geen typische Indorock band.
Maar het zal niemand dan ook verbazen dat zij naast diverse instrumentale Indorock nummers geregeld ook nog enkele Maleisische liedjes ten gehore brengen. 

De vaders van Jerry, Jörgen, Erlo en Stephen (respectievelijk Jimmy- en Eddie van der Hoeven) speelden overigens eind jaren '50/begin jaren '60 in de fameuze Zaanse Indorock formatie The Rollers.
The Rollers, met kenmerkende 'twin-lead' sologitaren, werden opgericht in 1958 door de broers Jimmy en Eddy van der Hoeven.
The Rollers waren met de introductie van elektrisch versterkte gitaren en de basgitaar de grondlegger van de latere Zaanse popmuziek.
De broers Jimmy en Eddy hebben voor die tijd thuis de melodieuze twin-lead (dubbele sologitaar) ontwikkeld die kenmerkend was in de muziek van The Rollers.
De naam The Streetrollers is dan ook afgeleid van deze bandnaam.


Verder: live muziek, mobiele muziek, entertainment, straattheater, kindershows etc. verzorgd en aangeboden door Kwekel - Evenementen.nl.
Speciaal entertainment programma's voor senioren, ouderen, bejaardenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis, zorginstelling etc. op https://zorg-artiesten.nl

Daarnaast hebben wij vele mogelijkheden m.b.t. winkelcentrum activiteiten en  Sinterklaas en Kerstmis.
Ook voor artiesten in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: indische@artiesten.club