The Troggs


The Troggs te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlThe Troggs zijn een Engelse rockband, die een aantal hits hadden in de jaren zestig, waaronder "Wild Thing", "With a Girl Like You" en "Love is All Around".
De band wordt beschouwd als één van de eerste garage-rockbands.

The Troggs werden in 1964 opgericht.
De vier jongens, onder leiding van zanger Reg Presley, konden echter nauwelijks een instrument spelen.
Het simpele gitaargeluid van de band groeide uit tot hun handelsmerk en bleek van grote invloed op de latere garagerock en punk.
 

The Troggs te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlWild Thing (1966) werd hun eerste plaat en ze hadden meteen een millionseller te pakken.
Met deze song schreven The Troggs rockgeschiedenis, Wild Thing was waarschijnlijk een van de beroemdste songs uit de sixties en van grote invloed op latere garagebands.
Mede dankzij het bekende rifje is deze bewerking vanaf de eerste paar seconden herkenbaar.
Het lied was niet van de band zelf maar geschreven door de Amerikaanse countryzanger Chip Taylor maar in handen van The Troggs werd het wel een regelrechte klassieker.
Eveneens onsterfelijke is de versie van Jimi Hendrix uit 1967, tijdens een van de meest memorabele momenten van het beroemde Monterey Pop Festival.

The Troggs te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn die tijd werden bijna alle Britse groepen ook uitgebracht in de USA, daar kwamen ze tot een Nr 1 hit notering  en ook in Engeland stonden ze een tijd Nr 1.
In Nederland bleven ze nummer vijf in steken.
Onmiddellijk daarna kwam With a Girl Like You uit geschreven Reg Presley zelf en ze haalden er ook goud mee.
In de Verenigde Staten nam de populariteit van de band na 1966 af, maar in Europa bleef de groep razend populair met door henzelf geschreven hits als With a Girl Like You (nummer één in Engeland en Nederland) en "I Can't Control Myself".
Hun sound was Brits maar toch anders dan de rest, het waren ook allebei regelrechte jukebox hits.
Door de sensuele teksten werden de nummers van de band door de meer behoudende radiostations geweerd, met als gevolg dat ze gematigder teksten schreven.

The Troggs te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlMet de powerballad "Love Is All Around" uit 1968 hadden ze weer een internationale hit, die ook in de VS de top tien haalde.
Het was echter hun laatste grote hit.

In de jaren 70 duikt er een tape op die bekend wordt onder de naam ‘The Trogg Tapes’. Iemand heeft stiekem opgenomen hoe de bandleden aan het ruziën zijn. De opname wordt verspreid en krijgt een cultstatus. Een scène uit de film ‘This Is Spinal Tap’ zou gebaseerd zijn op deze opnames.

Begin 1990 beleefde de band een heuse revival toen R.E.M. het nummer “Love Is All Around” coverde en vervolgens in 1992 zelfs mee ging werken aan het Troggs album Athens Andover.
Al met al brengen de bandleden al meer dan vijftig jaar muziek uit en staan ze tot de dag van vandaag op de podia in binnen- & buitenland. Een must see!
Helaas moest zanger Reg Presley vorig jaar de band verlaten i.v.m. een ernstige ziekte en overleed hij begin dit jaar (2013).

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl